LA LICENZIANA

Familjen Giamello har i fyra generationer gjort vin i utkanten av byn Barbaresco. Det började som för så många andra familjer i Langhe. En lantbruksegendom där man hade säd, fruktträd, vinrankor och betesmark för djuren på gården. De druvor som inte gick åt till familjens eget vin såldes. 50-talet var en hård tid för jordbrukare med hård industrialisering. Många familjer lämnade regionen för att jobba i fabrikerna i Milano och Torino. Bröderna Luigi och Ercole Giamello stannade och startade Langhes första motordrivna åkeri för att dryga ut inkomsterna från gården. Under tiden tog deras mamma hand om gården och var vis nog att fokusera på vinodlingen. Hon beodlade de gamla betesmarkerna och odlingen av spannmål med vinrankor. På 70-talet förbättrades ekonomin och Luigi anslöt sig till sin mor och fokuserade på att odla druvor. Idag har han lämnat över till sin son och svärdotter Silvio Giamello och Marina Camia. De fortsätter att odla druvor utan kemikalier och göra sitt vin på traditionellt sätt.

Silvio är en mycket försiktig herre som låter sina viner tala för sig själv. I vineriet används ingen odlad jäst eller andra tillsatser. Ingen klarning eller filtrering utförs.

Dolcetto d’Alba

Barbera d’Alba 

Langhe Nebbiolo ”Villa Gentiana”

Barbaresco Vicenziana