Vi kan med glädje meddela att Domaine Valmas viner har landat i Sverige!
I vårt näst senaste nyhetsbrev avslöjade vi vårt nya samarbete med Domaine Valma - en ny domaine, både för oss och världen. Vi är glada att nu kunna erbjuda deras viner till restaurangsverige.
Efter att ha jobbat som både säljare och med marknadsföring inom dryckesindustrin växte Valentine och Stéphane Mathieus dröm om att starta något eget fram. För att få tillstånd att grunda en domän eller egendom i Frankrike krävs en examen inom jordbruk och utan att tveka satte sig Valentine i skolbänken. Efter några års studier kunde paret tillsammans starta Domaine Valma. Att det skulle bli Beaujolais var både självklart och naturligt: det är här Stéphane är född. Utöver detta delar paret också en stark tro på vad de kan åstadkomma med de förutsättningar som finns i området.
Valentine sköter allt arbete i vingårdarna och vineriet medan Stéphane är ansvarig för det administrativa arbetet. 2021 blev deras första årgång och vinerna har redan imponerat stort runt om i världen. Egendomen består av 5,5 hektar vingårdar som alla ligger i Fleurie. Arbetet sker intuitivt, naturnära och under 2022 påbörjades arbetet mot ekologisk konvertering. Vinerna jäser med hela klasar och lagras i en kombination av cement och använda fat. Efter den malolaktiska omvandlingen buteljeras vinerna utan klarning eller filtrering.