Italien

Fabbrica di San Martino

Toscana

Lucca

Om producenten

På kullarna utanför Lucca grundades 1735 det som idag är Fabbrica di San Martino.

Giuseppe Ferrua arbetade under många år som kock och hamnade till slut i Lucca där han drev en mycket uppskattad Trattoria. Han arbetade endast med lokala råvaror och det var kärleken till dessa som gjorde honom intresserad av vin. På samma trattoria träffade han också sin fru Giovanna, vars familj hade bott på Fabbrica di San Martino i tre generationer.

De vinrankor som växte på egendomen sköttes av lokala bönder, så kallade "Contadini", och via dessa lärde sig Giuseppe ta hand om vingårdarna och göra vin. Egendomen innehar totalt 20 hektar mark, tre av dessa är planterade med vinrankor och resten består av olivlundar och hagar där man håller med kor och åsnor.

San Martino omsluts helt av skog som skyddar mot utomstående påverkan och den biologiska mångfalden är stor. Efter att Giuseppe fick reda på att vingårdarna aldrig blivit utsatta för några former av kemiska preparat valde han att fortsätta enligt samma principer och handpåläggningen är liten.

Mer

Prislista restauranger

Viner