Frankrike

Edmond Briottet

Bourgogne

Dijon

Om producenten

Svarta vinbär, vin, eau de vie och socker: en populär kombination i början på 1900-talet.

Detta såg Edmond Briottet som en möjlighet att utveckla sitt företag, som fram till dess i mångt och mycket hade fokuserat på att handla med vin i Dijon.

Han började tillverka svartvinbärs-likör och lade den mesta tiden på just detta. Drycken steg i popularitet bland befolkningen och ansågs vara så typisk för området, att en appellation (urpsrungskydd) för just ”Crème de Cassis de Dijon” antogs i mitten på 1920-talet.

Företaget har sedan dess blivit ledande på sin marknad och har utvidgat sin tillverkning. Idag består portföljen av olika typer av Crèmes och likörer gjorda på nästan oändligt många frukter, bär, blommor mm.

Familjeföretaget drivs idag utav syskonen Claire och Vincent Briottet. Målet är att genom respekt för de gamla traditionerna, ytterligare utveckla företaget mot nya mål.

Mer

Prislista restauranger

Viner