Halvvägs mellan Ampuis och Tain-l’Hermitage ligger den lilla byn Andance. I byn med strax över 1000 invånare hittar man Jean-Baptiste Souillards vineri i ett gammalt stall omgjort till vinkällare. Han är född 1982 och hans far var chef för det största vinkooperativet i regionen, Cave de Saint-Desirat och utöver detta hade även fadern lite egen odlingsmark. När Jean-Baptiste som ung gick genom vingårdarna visste han redan då att han en gång skulle göra sitt egna vin.
Jean-Baptiste har under flera år studerat vin och även hunnit med lärlingsperioder både i Australien, Nya Zeeland och Frankrike. Egendomar såsom Chateau Latour i Bordeaux och Comte Armand i Bourgogne är några av punkterna på meritlistan.
Arbetet sker enligt den burgundiska tanken att separera de vingårdslägen som innehar egna kvaliteter och förutsättningar för att göra unika viner. Därför jobbar Jean-Baptiste, på sina få hektar mark, med många extremt små separata vingårdslägen. ”En parcel – ett vin”.
2014 var hans första årgång och även om Jean-Baptiste är ung, går han mot den trend som rått de senaste åren - att göra lättdruckna viner att konsumeras tidigt - och gör istället viner i klassisk stil som är gjorda för lagring.
Alla röda viner jäser till största del med hela klasar på ståltank för att bibehålla fräschör. Buteljering sker efter ca ett års lagring på använda fat.