Efter att ha studerat oenologi och filosofi i Madrid flyttade Luis till sin hemby Arnoia, utanför Ourense, i området Ribeiro för att göra sina egna viner. Redan från början var han övertygad om att det var de lokala druvsorterna som Treixadura, Lado, Torrontés, Brancellao, Caiño Longo och Ferrol han skulle använda sig av för att på bästa sätt uttrycka områdets terroir.
Han köpte små terasser på de branta sydsluttningarna runt huset han ärvt av sin farfar. Här består jordmånen av nedbruten granit med sandigt topplager. Vinmarkerna ligger som ett lapptäcke i terasser och ser ut som små trädgårdsodlingar. Luis filosofi kan beskrivas som "lutte raisonée" - alltså inga maskiner eller kemikalier i vinmarken och så länge vädret tillåter inga andra åtgärder. Alla viner jäser utan odlad jäst eller andra tillsatser.
Luis är en otroligt kunnig och ödmjuk vinmakare som hjälpt andra bönder höja kvaliteten på sina viner och således stärkt Ribeiros rykte.
Luis gör även egna korvar, tex Embutido och Chorizo, som bara de är värda ett stopp om man är i Galicien.