Domaine Belargus springer ur det som en gång var Domaine Pithon-Paillé när Ivan Massonat förvärvade egendomen. Inspirerad av de klassificeringar man använder sig av i Bourgogne var målsättningen att i Loire lyfta fram och påvisa den mångfald de olika vingårdarna har. Idag har Domaine Belargus en bred portfölj av terroir- och vingårdsspecifika viner i huvudsak från Anjou. I linje med Pithon-Paillés filosofi sköts alla vinmarker biodynamiskt och man använder sig av låga skördeuttag. Vinerna jäser spontant och lagras på ekfat av varierande ålder och storlek.
Idag innehar egendomen ca 24 hektar vinmarker och alla är dedikerade till Chenin Blanc. I huvudsak görs torra viner, men exceptionella år då växtsäsongen och vädret tillåter görs även söta, botrytiserade viner. Adrien Moreau sköter vinmakningen och Jo Pithon är fortsatt involverad - men nu som konsult.
Namnet Domaine Belargus kommer från den blå fjäril som är inhemsk för området.