Beläget på kullarna i Colli Bolognesi med utsikt över staden Bologna ligger Vigneto San Vito. Gården har producerat vin i över 50 år, men det var när Federico Orsi och hans familj anlände 2005 som det började hända grejer på riktigt. Redan från start visste Federico att han ville skapa en hållbar gård som satsade på de för området traditionella druvsorterna. Familjen tillämpar biodynamik och håller med grisar, höns och har stora trädgårdsodlingar för att skapa ett naturligt kretslopp.
I vingården finns mestadels Pignoletto och Barbera, men också Albana, Negretto, Sangiovese och en mängd andra druvsorter. Odlingarna är belägna 200 meter över havet runt byn Oliveto. En by som redan på medeltiden omnämnts som särskilt lämpad för vinodling.
Federico jäser de flesta av sina viner på stora gamla slavonska fat men han experimenterar också med amforor och olika former av solerasystem i ståltankar. Vinerna jäser alltid naturligt och filtreras eller klaras aldrig.