Vår idé är att berika den svenska restaurangmarknaden med hantverksmässigt framställda viner från producenter med stor respekt för natur och kultur. Människor som lever från den jord de brukar på ett hållbart sätt för att deras arbete ska bli långsiktigt.

Nyheter

BENE BENE 17/9

2018-09-13

Provning för branschen. Kom till Swedish taste och prova nya årgångar av Le Piane och Caparsa. Med oss har vi även alla andra Italienska favoriter.

The Endless Summer Tasting

2018-08-16

I den historiskt varma sommar som aldrig verkar vilja ta slut bjuder vi in till provning.Som vanligt kör vi igång ugnen och snurrar några pizzor. Kom förbi på en slice och prova lite godsaker.Måndag den 27 augusti kl.10 - 15Babette, Roslagsgatan 6

Mortadella Party

2018-05-24

Var: Café Nizza, Åsögatan 171När: Onsdag 6e juni, 13.00-17.00Vad: Orsi Mortadella Party möter Sveriges National dag

Skattjakt bland vårens viner

2018-04-04

På måndag den 16/4 öppnar vi ett axplock av de viner vi själva gillar att dricka just nu. Jobbar du med vin? Kom förbi någon gång mellan 11 - 15.Vad: Provning av vårkompatibla vinerVar: Ragvaldsgatan 18 (i källaren)När: Måndag den 16/4 kl. 11.00 - 15.00

Mortadella Party

2017-06-09

På Söndag den 11 juni gästar Federico Orsi Stockholm och Café Nizza. Förutom att göra fantastiska viner så odlar Federico också grönsaker och håller sig med några grisar av den lokala rasen Mora Romagnola. Dessa stora, svarta och håriga grisar får ströva runt på Orsis marker, käka örter, korn och favabönor. Köttet från bestarna blir sedan, tillsammans med en rejäl skvätt vin, lite DOP betecknad vitlök, salt och peppar till en himmelsk Mortadella. Vi skär den tunt och lägger den på nybakad panini. Allt detta för att fira en av Italiens mest underskattade regioner Emilia-Romagna.Kom och skölj ner några Mortadellamackor med lite bubblande Pignoletto eller sval Barbera från kullarna utanför Bologna.Söndag den 11 juni16.00 tills Mortadellan är slutCafé Nizza, Åsögatan 171

mortadella2017poster

Gernot Kollmann i stan

2017-04-03

På onsdag den 5 april är Gernot Kollmann från Immich-Batterieberg på besök. Från de branta skiffersluttningarna i Einkirch, Moseldalen, gör Gernot några av Tysklands mest intressanta viner. I ett område där de flesta använder odlad jäst och ståltank sticker Gernot ut med viner som får jäsa spontant, ofta på stora gamla ekliggare.Vi bjuder in alla i restaurangbranchen till en stående sparrislunch på kontoret, Ragvaldsgatan 18, och Gernot visar upp sina viner från 2015.Från 17.00 kan du hitta oss i baren på The Burgundy. Där fortsätter sparristemat och vi korkar upp en bukett med Riesling både ung och gammal.

Producenter i fokus

för privatkunder

Här är vårt aktuella beställningsortiment för privatkunder hos Systembolaget:

Côtes du Rhône Blovac

Domaine du Trapadis

Unlitro

Ampeleia