Provning på vårt kontor för alla branschkollegor nu på måndag 29/3 och tisdag 30/3 mellan 10-15. Ragvaldsgatan 18. Vi har påskfeeling och öppnar bl.a de nyanlända röda bourgognevinerna från Antoine Jobard tillsammans med nya årgångar från Claire Naudin och Luis Anxo för att nämna några. Självklart känner vi våren och provar lite riesling också.
Meddela vilken tid ni kommer till marie@grandebouteille.se
Nu har vi fyllt på lagret med nya årgångar från de tre bönder vi jobbar med i Spanien.Goyo Garcia Viadero , 2012 har anlänt.Luis "Anxo" Rodriguez, nya årgångar av både vitt och rött.Quinta de Muradella, galiciens kanske mest intressanta producent äntligen tillbaks i lager.
Vi öppnar ett rejält axplock av gammalt och nyttRestaurang Babette, Roslagsgatan 6. Måndag den 21a Augusti kl. 10.00 - 14.00
Efter att ha besökt familjen Rinaldi sommaren 2010 har vi varit över örenen förälskade i deras viner. Nu får vi äntligen vår första allokering. I november anländer en liten liten laddning till lagret. Sverige är från och med då ett roligare land att leva i enligt oss.
Provning för branschen. Kom till Swedish taste och prova nya årgångar av Le Piane och Caparsa. Med oss har vi även alla andra Italienska favoriter.
I den historiskt varma sommar som aldrig verkar vilja ta slut bjuder vi in till provning.Som vanligt kör vi igång ugnen och snurrar några pizzor. Kom förbi på en slice och prova lite godsaker.Måndag den 27 augusti kl.10 - 15Babette, Roslagsgatan 6
Gernot är en av de mest lovande unga vinmakarna i Mosel, ja kanske hela Tyskland. Han är ingen nybörjare i dalen - Dr. Loosen, van Volxem och Knebel är några exempel på producenter han jobbat hos. Sedan Gernot tog över på Immich-Batterieberg har man gått tillbaks till att göra torra viner från varje enskild vinmark.
Läs merEn stor nyhet är att vi får hem Antoine Jobards första årgång av röda viner! Antoine har alltid haft visionen att göra röda bourgogner med en tillgänglig känsla och i Côte de Beaune har han hittat små vinmarker att bruka. De är från Beaune, Volnay och Pommard och vad som kännetecknar de alla är, extremt liten produktion, en del stjälkar stannar under vinifieringen och att de sedan vilar i använda fat under ca 12 månader.
Läs merVilla Calicantus är ett av de allra minsta vinerierna i Bardolino. Beläget endast två kilometer öster om Gardasjön brukas åtta hektar vinmark som omgärdas av olivträd och små skogar. På kullarna i området Bardolino Classico producerar Daniele och Chiara Delaini mellan 30-40000 flaskor per år. Paret har jobbat ekologiskt sedan 2011 och från och med 2014 började man använda biodynamiska principer.
Läs merDomaine Hubert Lignier har anor ända tillbaks till slutet av 1800-talet då Jacques Lignier köpte sina första vingårdar i Morey-Saint-Denis. Fyra generationer senare drivs domänen i huvudsak av Laurent, även om Laurents far Hubert, finns med i bakgrunden och bistår med sin erfarenhet. Lignier gör viner som är koncentrerade, djupa och strukturerade om än alltid med en stor elegans.
Läs merPetit-Roy är en så kallad mikro-negociant. Han gör sitt eget vin från de 2,1 hektar han äger och kompletterar produktionen med druvor som köps av vänner. Vinerna görs generellt sett med hela klasar, lätt extraktion och lagring sker endast på gamla fat. Seichii begränsar användandet av svavel till buteljering. Han jobbar ekologiskt och använder sig även av biodynamiska metoder. Han är allergisk mot koppar, så det bekämpningsmedel han använder sig av är bland annat egengjorda mjölk- och örtpreparat.
Läs merVi har fått hem både nya årgångar men också helt nya viner från Muradella i Monterrei som ligger i Spaniens nordvästra hörn, just ovanför portugisiska gränsen. Beläget i Galicien men ändå avsevärt annorlunda i klimat från det mer kända Rias Baixas. DO Monterrei kom till 1992 men här har det odlats vindruvor i över 300 år. José Luis Mateo startade Quinta da Muradella 1991 vilket framstår mer som ett garageprojekt om att kartlägga en region än en klassisk bodega.
Läs merHär är vårt aktuella beställningsortiment för privatkunder hos Systembolaget: